Glutatyon nedir?
Glutatyon vücutta bulunan serbest radikallerin yanı sıra vücutta bulunan reaktif oksijenin de yok edilmesini sağlar.
Oldukça güçlü bir özellik gösteren antioksidan özelliğe sahiptir. Glutatyon vücut tarafından üretilen bir antioksidandır. Bu sebeple de oldukça önemlidir.
Glutatyon düzeyi nasıl artırılır?
Glutatyon seviyesini yükseltmeyi düşünen kişilerin de yapması gereken bazı davranışlar vardır. Glutatyon seviyesini arttırmak için öncelikle soğan, sarımsak, brokoli, karnabahar ve lahana gibi kükürt oranı yüksek besinler tüketilmelidir. Bu süreçte sporun kişinin hayatına dahil edilmesi önemlidir. Günde 30 dakikalık aerobik egzersizler ve haftada 3 kez yirmi dakikalık kuvvet antrenmanı kişinin glutatyon seviyesini artırır. N-asetil sistein, alfa lipoik asit, folik asit, B6, B12, Selenyum, E Vitamini, C Vitamini, Dekoksiyon ekstraktı, glutatyon döngüyü destekleyen takviyeler arasındadır. Ayrıca intravenöz glutatyon serumu ile glutatyon düzeyi doğrudan artırılabilmektedir.
Glutatyonu vücuda almaya başlamanın ve aktif olarak kullanmaya başlamanın en başarılı yolu damar yoluyla vücuda almaktır. Uygulama damar yolu ile ağrısız bir şekilde gerçekleştirilir. Toplamda 10 veya 15 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleşir.
Glutatyon tedavisi, toz vücuda verilmeden önce ampuwa veya saf su ile karıştırılarak vücuda bu şekilde verilir.
Glutatyon ağız yoluyla alınamaz. Çünkü bu tarz bir uygulamada mide üzerindeki etkisini tamamen kaybeder ve herhangi bir faydası da olmaz.
Glutatyonun intravenöz uygulaması sayesinde doğrudan kana karışır. Bu sayede vücutta mevcut olan serbest radikallerle hızla savaşmaya başlayacaktır. böylece vücut hücrelerinin korunması da sağlanmış olur.